Хубавата Ана украси ново списание



24-11-2010 16:09 | Николай Драгиев

Ана Иванович украси новия брой на австралийското списание Tennis Magazine. На 23-годишната чаровница е посветен и основният материал в изданието. Авторът Бари Ууд отчита, че в момента Иванович и Ким Клайстерс са най-популярните лица в женския тенис, а сръбкинята има силите да се върне сред най-добрите през 2011 г.

 

Самата Иванович завърши годината ударно с титли в Бали и Линц. Тя записа 10 победи от последните 11 двубоя. Така от 65-о място през лятото, тя отново е в топ 20.

 

Според Иванович най-тежкият удар, който е понесла е било отпадането в първи кръг на US Open 2009, когато губи от Катарина Бондаренко. 

 

"Щом станах номер 1 си помислих, че трябва непременно да продължа да подобрявам играта си на всяка цена. Това наруши баланса в играта ми, тъй като тръгнах да правя непрекъснато промени в играта си. Така постепенно се натрупаха загуби и всичко тръгна надолу," признава Ана.

 

Тя обаче признава, че винаги е вярвала в силите си: "Не съм имала никакви съмнения, че мога отново да играя на най-високо ниво. Моят екип вярваше в мен повече, отколкото самата аз го правех и това ми даде сили."

 

"Сега имам нужда от още повече постоянност, за да се върна в топ 10. Да си върнеш увереността е дълъг процес. Сега обаче съм много по-добра, опитна и завършена като тенисистка," смята още бившата номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини