Томаш Бердих наказа колебливия Родик



24-11-2010 17:44 | Николай Драгиев

Томаш Бердих най-после загатна за класата, която го изведе до финал на тазгодишния Уимбълдън. Чехът противно на очакванията се вдигна след загубата от Джокович и успя да надвие Анди Родик със 7:5, 6:3 в група "А" на ATP World Tour Finals. Така Бердих съхрани шансовете си за място на полуфинал, докато тези за Родик изглеждат доста минимални.

 

Световният номер 6 спечели по изключително късметлийски начин първия сет, но след това включи на много висока предавка и тотално надигра Родик. Мощни удари от дъното на корта и някои великолепни деми-волета бяха неговата рецепта за преодоляване на стабилната игра на Родик.

 

Всичко в двубоя се реши при няколко точки в първия сет. При 5:4 за Родик, американецът пропусна два сетбола. Бердих се спаси с мощния си сервис и след това на свой ред се възползва от колебание в началния удар на американеца, за да затвори със 7:5.

 

Втората част стартира с много по-убедителна игра на Бердих, който получи прилив енергия и сипеше уинъри отвсякакви позиции. Той проби на два пъти и с лекота приключи при 6:3.

 

"Чувствам се страхотно. Тук няма лесни мачове. Аз обаче запазих шансовете си да продължа напред. От мен зависи какво ще направя срещу Надал," коментира Бердих.

"При сетболите за мен в първия сет играх добре, но той се възползва прекрасно от своите възможоности. Томаш не влезе в този мач с особено увереност, но ще излезе с такава от него," обясни на свой ред Родик.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини