Бердих: Реферът се уплаши от Надал (видео)26-11-2010 21:17 | Николай Драгиев

Томаш Бердих обвини съдията на стола в мача му с Рафаел Надал Карлос Бернардес, че се уплашил от световния номер 1 Рафаел Надал и му е позволил да си прави каквото иска на корта.

Особено спорна бе ситуация в края на първия сет, когато удар Бердих падна около линията и Надал вдигна ръка за оспорване с "Ястребово око". Стотни от секундата по-късно се чу и отсъждане за аут от лайсмена. В крайна сметка системата за видеонаблюдение показа, че топката е добра, а главният съдия я присъди на Бердих. Надал не бе съгласен и искаше преиграване. С доста остър тон и на испански, той почти заплаши съдията, че няма да продължи играта и дори опита да убеди в това и супервайзъра на турнира Том Барнс.

След срещата Бердих обвини за суматохата и продължителната разпра съдията Бернандес, а не Надал.

"Явно съдията е уплашен от него и го остави да води диалог с него по-дълго от разрешението. Правилата са ясни - когато поискаш оспорване, играта спира. Просто е - системата показва за кого е точката. Редно е играта да продължава бързо след това. Надал почти отказа да играе и беше готов да си седне на стола," коментира Бердих.

"Това не е грешка на Рафа, грешката е на рефера. Съдията трябваше да му покаже, че той не може да си прави каквото иска на корта.

Самият Надал извади друга версия за случилото се, споделяйки че никога не е искал "ястребово око", а инстинктивно е дигнал ръката си.

"За да спреш играта, ти трябва да го кажеш. Аз просто истинктивно дигнах ръката си, тъй като вярвах, че е аут," сподели испанецът.

 

 
Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Nordea Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Бостад, Швеция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Swiss Open Gstaad
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Гщаад, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Hall of Fame Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Нюпорт, САЩ
Настилка: Тревна
Награден фонд: $742,350

Official Website | Livescore
Турнир: Hamburg European Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хамбург, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,047,730

Official Website | Livescore
Други новини