Сърбите: Ще бием Франция



28-11-2010 13:49 | Станко Димов

Това, че Сърбия не разполага с инфраструктурата на големите тенис нации като Франция не означава, че страната не разполага с достатъчно класни играчи, за да спечели Купа "Дейвис".

 

На това е капитанът на балканците Богдан Обрадович в навечерието на сблъсъка с "петлите", който ще определи новият шампион в неофициалното отборно първенство.

 

"Не трябва да определяме Франция за фаворит, само защото те разполагат с най-добрата тенис инфраструктура. Страната организира един от турнирите от Големия шлем, както и редица други надпревари от по-нисък ранг. Във Франция определено тенисът означава много. Аз обаче вярвам, че ние сме фаворит, защото в момента разполагаме с изключителни играчи", коментира Обрадович.

 

Той е категоричен, че въпреки наличието на звезди от калибъра на Новак Джокович, Йелена Янкович и Ана Иванович, сърбите трябва да продължат да инвестират в развитието на младите играчи.

 

"Имаме нужда системно от подкрепа от правителството, което трябва адекватно да отговори на нашия потенциал. Това означава, да ни помага с намирането на сериозни спонсори и компании, които да инвестират в тениса", коментира още Обрадович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини