Тодор Енев завърши курс в Испания



15-12-2015 15:35 | Tennis24.bg

Капитанът на националния ни отбор за Купа "Дейвис" Тодор Енев и отговорни „Развитие“ към Българската федерация по тенис Пресиян Коев завършиха с успех двуседмичен тренировъчен курс във Валенсия, Испания, съобщиха от БФТ.

Обучението било за треньори на напреднали играчи (бившето Ниво 2 на ITF) и премина под ръководството на Мигел Креспо, Директор на офиса за развойна дейност на ITF във Валенсия. Двамата трябваше да се справят с 5 изпита (ниво на игра, индивидуален урок, групов урок, теоретичен тест (затворени въпроси) и теоретичен тест (отворени въпроси). 

Освен това Енев и Коев провели и практически занимания на кортовете на академия „ТенисВал“. Там те проведоха полезни разговори със собствениците Хосе Артур (главен треньор на мъжете, бивш треньор на Игор Андреев и Давид Ферер, в момента треньор на Таро Даниел) и Панчо Алварино (бивш треньор на Динара Сафина и ръководител на женското направление в клуба).

„Те бяха изключително благосклонни към нас и разкриха висок процент от информацията от „кухнята“ на академията. Получихме конкретни знания за испанските успехи в последно време и начина, по който се постигат. Също така бе изключително интереснен разговорът ни с Рафа Менсуа – човекът поел Марат Сафин на 12 години и успял да го изведе до  номер 1 в мъжкия тенис на 21 години. Той ни разкри как е успял да повлияе в положителна насока на характера на Марат, как са преодолявали различните предизвикателства и т.н.“, споделят Енев и Коев.

Двамата са успели да постигнат договорка с ръководителите на академията в бъдеще и други български треньори да преминават стажове в „ТенисВал“. Това ще бъде от изключително важно значение за развитието и на други наши специалисти, защото до този момент единствено стипендианти по програмата на Олимпийска солидарност на Международния олимпийски комитет имаха право да участват в тези курсове във Валенсия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини