Надал ще атакува 3 медала в Рио



18-12-2015 15:03 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Рафаел Надал се подготвя усилено за старта на сезон 2016. Испанецът тренира в родината си, а негов спаринг партньор през последните дни е Жоао Соуса. В интервю за „Кадена Сер” Матадора сподели мнението си за изминалия сезон и очакванията за новата година.

„Сезонът започна зле за мен, но през последните няколко месеца успях да възстановя нивото си. Чувствах се добре на корта, отново възвърнах енергията си. Много се изговори за моя сезон, но в крайна сметка аз завърших като №5. Не можем да правим драма от това”, коментира Надал.

„Тренирам много здраво и съм уверен, че ще се справя добре през новия сезон. Надявам се да бъда сред най-добрите. Целта е да се наслаждавам на играта си, да бъда на добро ниво. Джокович? Ако той запази нивото си е способен да направи нещо, което никой не е правил досега.

Имам огромна мотивация за Олимпийските игри. Пропуснах тези в Лондон, което беше болезнен момент. В Рио ще се състезавам на единично, двойки и смесени двойки. Не съм правил предложение на Гарбине (Мугуруса). Тя имаше страхотен сезон и е добра опция”, коментира Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини