Анди Мъри е спортист №1 във Великобритания



21-12-2015 08:32 | Любомир Тодоров

Анди Мъри беше избран за спортна личност на годината във Великобритания от ВВС за втори път след 2013 година.

Шотландецът донесе първа Купа "Дейвис" на Острова от 79 години. Мъри спечели четири титли през сезона, игра финал на Откритото първенство на Австралия и полуфинали на "Ролан Гарос" и Уимбълдън и завърши сезона като №2 в света.

За Анди са гласували 361 446 човека, което прави 35 процента от общия вот. За разлика от 2013 година, когато той записа видеообращение от Маями, сега Мъри присъства на церемонията.

"През 2010 година бяхме на дъното, а сега сме най-добрият отбор в света. Посветих живота си на този спорт, тренирам здраво всеки ден, за да се опитам да ви направя горди, така че благодаря на всички за гласовете", каза Анди Мъри при награждаването.

"Не очаквах тази награда. Приятел ми изпрати статия, в която пишеше "Анди Мъри е по-скучен от уикенд в Уортинг", което мисля, че е доста грубо за... Уортинг", прояви чувство за хумор 28-годишният тенисист от Дъмблейн.

Втори в класирането е ръгбистът Кевин Синфийлд с 28 процента от гласовете, трета е лекоатлетката Джесика Енис-Хил с 8 процента. В подреждането след това са боксьорът Тайсън Фюри, който детронира Владимир Кличко и световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини