Виктор Троицки се прицели в Топ 10



22-12-2015 16:19 | Tennis24.bg

След като прогресира с близо 800 позиции в ранглистата и приключи сезона като №22, Виктор Троицки продължа да гледа напред. В интервю за сръбско онлайн издание Троицки споделя, че следващата му цел е да се доближи максимално близо до Топ 10.

„Отново вярвам в себе си и в способностите си. Преминах през много трудности през последните години, но се справи с всичко и резултатите не закъсняха. Надявам се през новия сезон да продължа да играя на ниво и да се доближа до Топ 10, а защо не и да стана част от него”, коментира Троицки.

Троицки се очертава да бъде сред едно от големите звезди на първия в историята АТР World Tour турнир в България – Garanti Koza Sofia Open, който ще се проведе в периода 1-7 февруари 2016.

Троицки също така сподели и мнението си за своите сънародници Новак Джокович и Янко Типсаревич, които засипа с похвали: „Янко е по-голям от мен с две години. Той беше много по-напред от мен, защото от ранните си години се състезаваше сред професионалистите. Новак пък е година по-малък от мен, но играеше с по-големите. Като цяло аз никога не съм блестял от нашата генерация и малко хора смятаха, че изобщо ще стана професионалист”, спомня си Троицки, който до момента има спечелени 2 АТР титли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини