Робин Сьодерлинг обяви край на кариерата си



Робин Сьодерлинг обяви край на кариерата си
Свързани играчи
Тагове
23-12-2015 15:39 | Станко Димов

Робин Сьодерлинг обяви официално, че слага край на кариерата си. Шведът, който е двукратен финалист от „Ролан Гарос”, в продължение на години се бори с мононуклеоза, но за жалост така и не успя да направи мечтаното завръщане на корта.

„През 2011, няколко седмици преди началото на турнира в Бостад разбрах, че съм болен от мононуклеоза. За съжаление не осъзнавах сложността на ситуацията и продължих да върша ежедневната си работа. В резултат на това заболяване получих здравословни проблеми, които не успях да разреша повече от 4 години. След всяко физическо натоварване имах нужда от дълга почивка. Имаше и дни, в които просто не можех да тренирам, защото нямах никакви физически сили”, коментира Сьодерлинг.

„Миналата година ситуацията започна да се подобрява и аз увеличих натоварванията. Въпреки това обаче продължаваше да ми е трудно да се възстановя след тренировка. Дълго време вярвах, че ще се върна в професионалния тур, но в крайна сметка осъзнах, че дори и това да се случи, няма да съм на нивото, на което искам. Затова взех тежкото решение да сложа край на кариерата си”, коментира Сьодерлинг пред Tennis.se.

Любопитното е, че Сьодерлинг приключи кариерата си с победа. Последният официален двубой на шведа е на финала на домашния му турнир в Бостад, където той спечели титлата. На финала той надви Давид Ферер и грабна своя 10-ти трофей.

Сьодерлинг ще остане в историята и като първият, който успя да победи Рафаел Надал на „Ролан Гарос”. Шведът го стори през 2009-та година. 6 по-късно това направи и Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини