Федерер: Можех да приключа с тениса през 2009



30-12-2015 16:37 | Tennis24.bg

Роджър Федерер даде интервю за френската тв програма Stade 2, в което разкри част от най-запомнящите се моменти от кариерата. Носителят на 17 титли от Големия шлем за пореден път се изказа ласкаво за Рафаел Надал, а освен това заяви, че след „Ролан Гарос” 2009 спокойно е можел да приключи кариерата си.

„През половината от живота си аз съм бил професионален тенисист. Спомням си добре първият си мач като професионалист – играх срещу Лукас Арнолд Кер и загубих с 4:6, 4:6 в Гщаад. Мачът, който остава в сърцето ми е този срещу Сампрас на Уимбълдън 2001. За мен това беше мачът на живота ми, който ми позволи да имам големи мечти. По време на двубоя си казах: „ако биеш Сампрас, значи ще можеш да биеш всеки. От дете мечтаех да играя срещу тази легенда”.

Федерер дава и любопитен отговор на въпроса кой според него е перфектният тенисист: „Това е Рафаел Надал. Той има перфектен сервис, волета, перфектни форхенд и бекхенд, а освен това е изключително бърз по корта. Всичко в него е перфектно”, коментира Федерер.

Швейцарецът също така сподели кои са били другите запомнящи се моменти в кариерата му. „Триумфът за Купа „Дейвис” беше страхотен момент, който бях чакал много дълго време. Не искам да изтривам този спомен никога. Титлата от „Ролан Гарос” през 2009-та също. Беше невероятно. Можех да приключа кариерата си след този турнир”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини