Янкович стегна куфарите след погром от украинка



Янкович стегна куфарите след погром от украинка
Свързани турнири
Свързани играчи
22-01-2010 09:16 | Станко Димов

Йелена Янкович напусна Откритото първенство по тенис на Австралия, след като претърпя тежка загуба от Альона Бондаренко. Двете се изправиха в среща от III-ия кръг, а украинката се наложи с категоричното 6-2, 6-3.

 

Бондаренко започна мача с пробив, но допусна изравняване на резултата в четвъртия гейм, след като не успя да се възползва от преднина 40-0. В крайна сметка при резултат 3-2 украинката бе безпощадна и спечели следващите 3 гейма, с което и сета.

 

Картината на корта се запази и през втората част. Янкович продължи с грешките и даде куп възможности за пробив на Бондаренко, която се възползва в третия, петия и деветия гейм. Така след 6-3 във вторият сет Бондаренко се поздрави с крайния успех и вече е на 1/8-финал в турнира.

 

Янкович прие с изненадващо безразлие загубата. "Допуснах много грешки, особено в началото на мача. Альона се възползва от тях, а освен това играеше отлично в защита. През целия мач не успях да намеря ритъма си. Не сервирах добре, за разлика от Бондаренко", сподели Янкович.

 

"Тази загуба не е голяма работа. Все още сме в началото на сезона. Това е моят едва втири турнир за годината, така че няма място за драми. Искам да остана в добро настроение и да държа главата си високо вдигната. Искам да подобря играта си и отново да се върна на върха", сподели сръбската състезателка, която през 2008 година игра полуфинал в Мелбърн.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини