Пиронкова и Каратанчева отпаднаха в Бризбън



01-01-2016 08:56 | Любомир Тодоров

Новата 2016 година не започна по най-добрия начин за най-силните тенисистки на България. Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева отпаднаха в първия кръг на квалификациите на турнира в Бризбън, Австралия.

Цвети, която беше водачка в схемата, отстъпи на 20-годишната американка Саманта Крауфорд с 6:7(1), 4:6 след час и 26 минути игра.

Пиронкова стигна след разменени пробиви до тайбрек, в който обаче допусна 188-сантиметровата съперничка да постигне 5 поредни точки и да вземе първия сет.

Във втория пловдивчанката стартира с брейк, но след това Крауфорд направи два пробива и взе малко очакваната победа. Американката завърши с 10 аса срещу 2 на българката.

Следващата седмица Цветана ще играе в квалификациите на турнира в Сидни, където спечели титлата през 2014-а, а миналата година игра полуфинал като неизменно тръгваше от пресявките.

Втората ни ракета Сесил Каратанчева загуби от украинката Олга Савчук с 1:6, 2:6 за 55 минути. Софиянката беше №6 в схемата и отстъпи за трети път на тази съперничка в три мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини