Федерер: Целта пред Григор е място в Топ 5



02-01-2016 11:50 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се завърна в Бризбън, където в първата седмица от новия сезон в АТР ще трябва да защитава трофея си от миналата година. Носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем коментира представянето на част от новата генерация тенисисти, сред които Григор Димитров, Милош Раонич и Кей Нишикори. Именно на тях тримата специалистите възлагат най-големи надежди.

„Целта на играчи като Нишикори, Раонич и Димитров е най-сетне да се наредят сред топ 4 или топ 5 на мъжкия тенис. Затова ние, които заемаме тези позиции в момента, трябва да се постараем, за да запазим статуквото”, коментира бившият № 1, който може да се срещне в Григор Димитров на четвъртфиналите в Бризбън идната седмица.

„Играх наистина добре през последната година и половина, а сега се чувствам още по-уверен в сравнение с предходната. Ще бъде страхотно, ако успея да спечеля още някой турнир от Големия шлем. Но, ако не успея, аз ще бъде ОК с това.

Все още съм щастлив от начина, по който играя. Миналата година беше годината на Новак. Бях толкова близо и играх много добре, но не чувствам разочарование. Спечелил съм толкова много в моята кариера”, каза още швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини