Шок в Бризбън: Две от големите звезди се отписаха



05-01-2016 08:32 | Tennis24.bg

Голям удар получиха организаторите на турнира на WTA от категория "премиер" в Бризбън, Австралия.

Две от първите три поставени тенисистки Симона Халеп и Мария Шарапова се отказаха от участие часове преди първите си двубои.

Шампионката от 2015 година Шарапова и №3 в схемата се оправда с контузия в предмишницата на дясната ръка.

"Ударих ръката си по време на тренировка преди дни и трябваше да се откажа като предпазна мярка, заради наближаващия Australian Open. Това е специално състезание за мен, защото съм действаща шампионка. Надявам се да се срещна с моите фенове в Бризбън догодина", гласи съобщението на рускинята.

Почти веднага след това напусна турнира и водачката Симона Халеп, която е втора в световната ранглиста. Румънката се оплака от болки в левия крак.

"Имах проблеми с ахилесовото сухожилие през август и септември, но после те отшумяха. За съжаление болките се появиха отново преди две седмици. Мислех, че съм готова да открия сезона тук, но не смятам, че мога да изиграя цял мач", заяви Халеп на пресконференция. Тя допълни, че се надява да играе следващата седмица в Сидни.

На мястото на синеоката тенисистка от Констанца в основната схема влезе като "щастлива губеща" белгийката Изален Бонавентюр. Тя ще играе на осминафинал срещу бившата номер едно в света Виктория Азаренка от Беларус, която в първия кръг прегази рускинята Елена Веснина с 6:2, 6:0.

Вместо Шарапова ще участва сънародничката й Маргарита Гаспарян, която ще се изправи срещу руската левичарка Екатерина Макарова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини