Рафа: Минах през ада, за да се върна на върха



30-11-2010 12:01 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал сподели, че тежкият сезон 2009 го е направил играчът, който е сега. Испанецът завърши сезона с финал на турнира в Лондон, което най-голямото му постижение в тази надпревара.

 

Годината започна трудно за Надал, а титлата му в Монте Карло през април бе първа от 11 месеца. Въпросният период бе изключително тежък за Надал, който често страдаше от контузии и сякаш загуби увереност в силите си.

 

Върха на безсилието на Рафа бе заключителният турнир в Лондон миналата година, когато той загуби 6 последователни сета и изобщо не излезе от групата си. В този момент много гора се питаха дали изобщо испанецът ще намери сили да излезе от дупката, в която се намира.

 

Всичко обаче си дойде на мястото с началото на сезона на клей. 3 титли от "Мастърс 1000" сериите, гарнирани с 5-ти триумф на "Ролан Гарос". Тези месеци събудиха заспалия гигант, който в последствие превзе Уимбълдън и US Open. Поглеждаки назад към годината Рафа сподели:

 

"Не мога да крия - началото бе тежко за мен. Напусках Australian Open заради контузия, а на всеки следващ турнир не можех да се класирам дори за финал. Сега обаче мисля, че точно заради тези тежки моменти намерих сили да се върна на върха. Точно те ме амбицираха до краен предел", коментира Надал.

 

"През цялото време се опитвах да запазя концентрация и да печеля титла след титла. Вижте, все пак 11 месеца нямах турнирна победа, имах нужда от това. Смятам, че този период ме направи по-силен. Разбрах колко трудно е да се печелят турнирите и подобрих играта си", каза още 24-годишният състезател.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини