Бушар с първи четвъртфинал от година насам



Бушар с първи четвъртфинал от година насам
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-01-2016 13:38 | Станко Димов

Ден след като направи победоносно завръщане на корта на турнира в Шензен, Южени Бушар достигна до своя първи четвъртфинал в турнир от Големия шлем от близо година насам.

Във вторник, Бушар изигра първият си цял мач от US Open насам и успя да навакса изоставане от 1:3 гейма в решителния трети сет, за да надви Донна Векич с 6:4, 1:6, 7:5.

Ден по-късно 6-ата в схемата Бушар имаше значително по-малко затруднения и се наложи с 6:4, 6:2 над американската квалификантка Никол Гибс след едва 67 минути игра.

„Беше отличен двубой за мен. Мисля, че се представих значително по-добре в сравнение с първи кръг”, коментира Бушар след последната точка.

„Но най-важното е, че отново имам възможността да играя цял двубой, без да изпитвам болка или други смущения”, каза канадката, която по време на US Open миналата година падна в съблекалнята, удари главата си и получи мозъчно сътресение.

С победата си днес Бушар достигна на първия си четвъртфинал от една година насам (Australian Open 2015).

„Всеки двубой, който изиграя, ми вдъхва по малко увереност. Знам, че пътят е дълъг до това да се завърна там, където бях или дори по-напред, но аз съм готова за това дълго пътуване”, увери Бушар, която в следващия кръг ще се изправи срещу унгарката Тимеа Бабош.

Място на четвъртфиналите си гарантира и водачката в схемата Агниешка Радванска, което се справи с 6:1, 7:5 с китайката Шуа Чанг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини