Рони О`Съливан иска да види децата си в тениса



30-11-2010 14:44 | Николай Драгиев

Супер звездата на световния снукър Рони О`Съливан се оказа запален фен на тениса. Ракетата, както е известен англичанина, посети лондонската зала 02, където лично се наслади на играта на друг гений - Роджър Федерер.

Дали заради видяното, или поради друга причина О`Съливан призна в интервю, че би препоръчал на своите деца по-скоро да се насочат към тениса, отколкото към снукъра.

34-годишният Рони има дъщеря Лили на четири години, син Рони-джуниър на три, както и още една дъщеричка на 13 от предишна негова връзка.

Съдбата на големия шампион обаче далеч не е от най-леките. Още на 16 години неговият баща влиза в затвора. Така О`Съливан трябва сам да се справя с трудностите в живота. Наскоро О`Съливан-старши излезе от затвора, което истински зарадва неговия син.

"Шампионите се изграждат, не се раждат такива. Баща ми е причината да съм това, което съм. Татко ме научи как да бъда победител. Повтарях си това във всеки един ден, в който той бе зад решетките," признава Ракетата.

Въпреки успешната си кариера в снукъра Рони не препоръчва на децата си да го последват. "Бих подкрепил моя син в неговия избор. Дано обаче не избере снукъра. Предпочитам да си хареса нещо по-интересно. Например тенис. Може и голф. Най-малкото се състезаваш на чист въздух. Снукърът може да бъде анти-социален. Понякога, когато си в стаята за тренировка в продължение на три или четири час сам, често се замисля: "това здравословно ли е".

"Това те прави изолиран от света, от хората. Живееш самотно и няма как да балансираш нещата, както например правят тенисистите. През годините аз се стараех да не изпадам в подобни ситуации, но е трудно. Правя го вече 20 години и ми е трудно. Не си представям цял живот да играя снукър," откровен е О`Съливан.

 

ЗА РОНИ И ФЕДЕРЕР В ЛОНДОН!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини