Успешен старт на Цвети



10-01-2016 05:22 | Tennis24.bg

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна с победа участието си на WTA Premier турнира в Сидни. Родената в Пловдив състезателка, която получи Wild Card за основната схема, се наложи със 7:6(6), 6:2 над Леся Цуренко от Украйна в двучасов двубой на централния корт.

В първата част Цвети проби за 4:3, а при 5:4 стигна и до сетбол, но съперничката й го отрази и после върна брейка. В последвалия тайбрек 33-ата в света Цуренко стигна до сетбол при 6:5 точки, но Пиронкова хладнокръвно го спаси и спечели оставащите разигравания и взе сета с бекхенд уинър по диагонала.

В следващия българката успя да пробие в един маратонски втори гейм, като реализира четвъртата си възможност. Украинката веднага направи рибрейк, но Цветана отново проби за 3:1, с което сломи съпротивата на съперничката. След това 28-годишната пловдивчанка спечели двете си подавания на нула. В осмия гейм на частта тя стигна до мачбол и затвори двубоя след топка в аут на съперничката.

Цвети завърши с 3 аса и една двойна грешка, докато Цуренко постигна също 3 директни точки от сервис, но направи и 11 двойни. Успехът донесе на българката 55 точки за световната ранглиста, където е №59 сега, както и 10 540 долара от наградния фонд. Тя обаче има да защитава 210 точки от миналия сезон.


Във втория кръг на турнира, Пиронкова по всяка вероятност ще се изправи срещу новата звезда на Швейцария Белинда Бенчич, която е №8 в схемата. Бенчич играе на старта с преминалата през квалификациите 33-годишна хърватка Миряна Лучич-Барони.

Припомняме, че Цвети спечели същия турнир през 2014 година и миналата година игра 1/2-финал в Сидни, където отстъпи пред бъдещата шампионка Петра Квитова, която днес се оттегли поради заболяване.

Участие в основната схема в Сидни ще вземе и Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини