Вавринка спечели турнира в Ченай за четвърти път



Вавринка спечели турнира в Ченай за четвърти път
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-01-2016 15:23 | Tennis24.bg

Стан Вавринка спечели за трети пореден и общо четвърти път трофея от АТР 250 турнира в Ченай. На финала на надпреварата шампионът от „Ролан Гарос” победи Борна Чорич с 6:3, 7:5 след близо час и половина игра.

Вавринка направи ключов пробив в шестия гейм на първия сет, с който поведе с 4:2 гейма и до края не изпусна аванса си. През втората част отново един пробив реши мача. Швейцарецът се справи с подаването на опонента си за преднина 6:5, след което с гейм на 0 си гарантира триумфа.

За Стан Вавринка това е общо 12-ти трофей в кариерата и първи за сезона. От своя страна 19-годишният Чорич за първи път в кариерата си игра финал на АТР турнир.

„Знаех, че ще бъде труден мач. Стан игра страхотен тенис. Просто се справи отлично и му честитя победата. Наслаждавах се на престоя си тук, искам да благодаря на зрителите, които бяха невероятни. Заради тях тичах толкова много и се борих до последно”, коментира Чорич на церемонията след двубоя.

„Очаквах тежък мач, Борна е млад и много добър. Моята цел беше да играя добър тенис. Искам да поздравя Борна за първия му финал в първия турнир за годината. Сигурен съм, че на него му предстоят още много финали. Искам преди всичко да се насладя на титлата, която току що спечелих. Това е перфектният начин да започна сезона. Не мисля за другите турнири в момента. Тази вечер ще си тръгна с трофея, което е най-важното в момента”, коментира от своя страна шампионът Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини