Халеп преодоля травма и спечели



12-01-2016 14:50 | Tennis24.bg

Световната номер две Симона Халеп започна успешно сезона. На турнира в Сидни от категория "Интернешънъл" румънката се наложи с 6:4, 2:6, 6:1 след близо два часа игра над Каролин Гарсия от Франция.

Водачката в схемата Халеп, която пропусна надпреварата в Бризбън заради болки в ахилесовото сухожилие, отново имаше проблеми. След като загуби втората част, 24-годишната тенисистка от Констанца повика на корта физиотерапевт заради болки на същото място.

В заключителната част Симона заигра по-агресивно и проби французойката за 3:1, което беше достатъчно за победата. Мачът беше и официален дебют на австралиеца Дарън Кейхил като неин треньор.

"Мисля, че играх добре днес, особено в третия сет, когато бях мощна и солидна. Във втория бях на крачка зад основната линия, което може би причината за доминацията на съперничката. Болката в ахилеса идваше и си отиваше. Опитвах се да остана концентрирана и спокойна, да остана в мача и да не мисля за болката. Същото ми се случи на тренировката вчера, но нямам идея какво точно става", разкри румънката.

На четвъртфиналите Халеп очаква миналогодишната финалистка Каролина Плишкова, която отстрани Анастасия Павлюченкова след 6:3, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини