Димитър Кузманов и Марсел Илхан получиха уайлд кард за Garanti Koza Sofia Open



15-01-2016 11:41 | Tennis24.bg

Организаторите на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open обявиха имената на първите двама играчи, които получават „уайлд кард“ за основната схема на състезанието, която започва на 1 февруари 2016 г.

Това са втората ракета на България и национал за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов и първата на Турция Марсел Илхан.

Пловдивчанинът спечели 5 титли на единично в турнири от сериите „Фючърс“ през 2015 година и започна новия сезон като №290 в световната ранглиста. Миналата година Димитър игра в квалификациите на TEB BNP Paribas Istanbul Open в Истанбул.

"Благодаря на организаторите! Щастлив съм, че ще дебютирам в основната схема на турнир от АТР World Tour точно в България. Смятам, че съм си я извоювал тази „уайлд кард“, защото миналата година направих един прекрасен сезон и съм горд, че това не е останало незабелязано“, заяви 22-годишният Кузманов, когато научи новината.

Марсел Илхан живее в Истанбул и тренира в тенис академията Koza World of Sports. Той достигна до №77 в световната ранглиста през март 2015 г., а в момента е 114-и. Миналия сезон записа победи в основните схеми на Уимбълдън и US Open. Илхан стигна и до четвъртфиналите на турнира в Дубай, където беше спрян от Новак Джокович.

Организаторите на Garanti Koza Sofia Open ще дадат още една „уайлд кард“ за основната схема, която ще се пази до последния момент евентуално за тенисист от Топ 30 на световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини