Тежък жребий за Серина Уилямс



15-01-2016 10:41 | Станко Димов

Шампионката от миналата година Серина Уилямс ще има сериозно препятствие още в първия си двубой от защитата на титлата си в Мелбърн. Водачката в схемата ще се изправи срещу състезателката с най-висок ранкинг от непоставените – Камила Джорджи (Италия).

За Уилямс това ще бъде първи двубой от сензационната загуба на полуфиналите на US Open 2015, където тя отстъпи пред друга италианка – Роберта Винчи, и се сбогува с мечтата за календарен Голям шлем. Още в първата седмица на турнира Серина може да се изправи срещу добрата си приятелка Каролина Вожняцки, като двубой между двете е възможен в четвърти кръг.

Миналогодишната финалистка и шампионка от 2008 Мария Шарапова попадна в четвъртината на Уилямс, като сблъсък между двете е възможен на четвъртфинал. Иначе рускинята започна надпреварата с мач срещу японката Нао Хибино.

Втората в схемата Симона Халеп ще стартира в Мелбърн срещу състезателка от квалификациите, като е възможен четвъртфинал с Ана Иванович.

Третата в схемата Гарбине Мугуруса, която миналата година измъчи сериозно Серина Уилямс в двубоя им в четвърти кръг, стартира надпреварата с дуел срещу естонката Анет Контавейт, която е №86 в класацията на WTA.

Четвъртата в схемата Агниешка Радванска, която е достигала минимум до четвъртфинал на Australian Open в 4 от последните 5 години, ще има за съперник на старта американката Кристина Макхейл.

ЖРЕБИЙ ОСНОВНАТА СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини