ВВС: Шампион от US Open участва в уредени мачове



18-01-2016 07:56 | Любомир Тодоров

Съвместно разследване на ВВС и BuzzFeed News обвинява, че ръководителите на тениса не правят нищо въпреки повтарящите си сигнали за уреждане на мачове от професионални състезатели.

Двете медии твърдят, че шампион от US Open и победител на двойки на Уимбълдън са сред 16-те тенисисти, които са докладвани неколкократно за загубени мачове при направени много подозрителни залагания срещу тях. Половината от тези 16 състезатели играят на Australian Open.

Имена не се съобщават, но от 2008 година победители в Ню Йорк са били Роджър Федеред, Хуан Мартин дел Потро, Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри и Марин Чилич.

Руски и италиански компании за залози били направили обширен списък със съмнителни резултати от мачове, сред които имало двубои на Уимбълдън и "Ролан Гарос". В листата имало над 70 играчи, които са били докладвани на тенис ръководителите в последните 10 години.

Разследването се базира на тайни документи и на разследване от 2008 година за уредени мачове.

Марк Филипс, разследващ съмнителни залози, обяви, че обединението Тенис Интегритет (TIU), което контролира честната игра, не е реагирало на изпратената от него информация.

"Дадохме им всичко, опаковано и завързано с розова панделка, а те не предприеха никакви действия по тези случаи", заяви Филипс пред ВВС.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини