Гарбине спечели, Винъс отпадна на старта



19-01-2016 06:51 | Любомир Тодоров

Третата в схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис Гарбине Мугуруса започна с убедителна победа участието си. Осмата поставена Винъс Уилямс обаче отпадна още на старта в Мелбърн и разби на пух и прах прогнозите за четвъртфинал срещу сестра й Серина.

Испанката се наложи с 6:0, 6:4 над Анет Контавейт от Естония след точно един час игра на централния корт "Род Лейвър Арина". В първия сет родената в Каракас Мугуруса беше безапелационна и даде само 11 точки на съперничката си. Втората част беше по-равностойна, но като цяло игралата в София Гарбине направи само 8 непредизвинаки грешки в мача и не допусна да се стигне до точка за пробив.

Във втория кръг Мугуруса ще играе срещу опитната белгийка Кирстен Флипкенс, която отстрани ветеранката от Хърватия Миряна Лучич-Барони след 5:7, 6:2, 6:4.

Британката Йохана Конта поднесе сензация като победи с 6:4, 6:2 Винъс Уилямс. За Конта това беше първи мач в основната схема на Australian Open, но тя не се притесни. Тя беше почти перфектна на ретур и спечели 48 процента от точките при първи сервис на носителката на седем 7 титли от Големия шлем Уилямс. Конта направи 5 пробива от 8 възможности за успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини