Уилямс и Шарапова дадоха по 3 гейма и са в трети кръг



20-01-2016 06:16 | Любомир Тодоров

Тръгналата за седма титла от Откритото първенство на Австралия Серина Уилямс и бившата шампионка Мария Шарапова бяха след първите, които си осигуриха място в третия кръг на турнира от Големия шлем в Мелбърн. Двете финалистки от миналото издание могат да се срещнат на четвъртфинал.

Световната номер едно Уилямс се справи с тайванката Су-Уей Сие с 6:1, 6:2 за един час. Защитаващата титлата си американка показа, че започва да напвлиза във форма. Тя контролираше събитията на корта от началото до самия край. Серина завърши с 26 печеливши удари и 85 процента спечелени точки при вкаран първи сервис.

В следващия кръг Уилямс се изправя срещу една от новите звезди на тениса. Това е 18-годишната Дария Касаткина от Русия, която отстрани хърватката Ана Конюх с 6:4, 6:3.

Петата поставена Мария Шарапова пък победи Аляксандра Саснович от Беларус с 6:2, 6:1. Двете бяха първите, които играха през 2016 година под затворения подвижен покрив на "Род Лейвър Арина", макар и за кратко време.

Имаше някаква интрига преди мача, че 105-ата в света Саснович може да извади скрито оръжие срещу именитата си съперничка, защото неин треньор е Владимир Волчков, бивш спаринг партньор на Маша. Нищо подобно не се случи и рускинята завърши с 22 печеливши удари и шест пробива.

"Едно от най-тежките предизвикателства в този турнир е времето. Един ден е 40 градуса, на следващия трябва да си с яке", коментира Шарапова. Тя очаква в трети кръг победителката от мача между Магдалена Рибарикова и Лорън Дейвис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини