Стоименов да не се прави на ощипан хлапак



20-01-2016 10:11 | Tennis24.bg

Този иначе симпатичен младеж Георги Стоименов не трябва да участва в дискусии, на които не е поканен. Ако наистина има мениджърски усет, нека уведоми за случващото се истинските мениджъри на Григор Димитров, от които зависи програмата му, включително за 2016 година. Пожелавам на Стоименов по-малко да се държи като ощипан хлапак, а да съдейства за намирането на някакви конструктивни решения, свързани с очакванията на феновете за участие на Григор в София през следващия месец.

Демонстративните мачове могат да служат само за украшение на истинските турнири, без шанса да ги заместят. Дискусията за участието на Григор Димитров в турнира в София не е предназначена за Георги Стоименов, а той трябва да изпълни функциите си на пощенска кутия и да уведоми истинските мениджъри на Григор за това какво е казано и какъв е смисълът на казаното, което между другото беше направено много дипломатично и внимателно. За всяко нещо има достатъчно време и една програма може да претърпи промени, ако това, разбира се, е възможно.

В този смисъл изказването на Кралев ми се стори напълно реалистично и в духа на желанието на хората да видят Григор Димитров на един турнир от мащаб, който досега не сме виждали в България. Един мениджър не трябва да се явява в ролята на ментор, който ще обяснява едно или друго, и да се прави на по-велик от това, какъвто е в действителност.

Това е характерно за хора, които си вярват, без да имат основания за това. Няма да коментирам ролята на Григор Димитров в случая, въпреки че и той би трябвало да има една по-категорична позиция. Но във всеки случай един мениджър на терена на България би трябвало да помага повече на този изтъкнат, известен и изключително влиятелен в тениса спортист, а да не му пречи.

Явор Цаков, президент на тенис клуб Левски

Източник: "7 дни спорт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини