Виландер: Григор трябва да пребори спадовете в играта си



22-01-2016 10:10 | Tennis24.bg

Анализаторът на „Евроспорт” Матс Виландер сподели мнението си за изминалия двубой между Григор Димитров и Роджър Федерер. Легендарният швед е категоричен, че се е получи отличен двубой, в който българинът е имаше своите шансове. Виландер е на мнение, че на този етап Димитров не може да сервира толкова успешно, колкото носителя на рекордните 17 титли от Големия шлем.

„Мисля, че и двамата започнаха малко колебливо, имаха доста грешки в играта си. Във втория сет Григор игра много добре, докато Федерер направи отстъпление. След това обаче видях един много добър Федерер, какъвто не съм го виждал от много време.

Мисля, че днес видяхме много добри изпълнения от бекхенд на Федерер, не видяхме слабости. Под въздействието на Любичич се опитва да бъде по-агресивен от дъното на корта, може би и Димитров трябва да прави същото.

Беше приятен за гледане двубой, но за момента Димитров не сервира толкова убедително, колкото Федерер. Освен това има доста спадове в играта му. Григор имаше своите шансове в третия сет. Използва и физиотерапевт, изглежда имаше проблем с десния лакът, което се отрази и на сервиса му. Все пак той направи добър мач.

Доволен съм от това, което той показва като развитие, но Димитров е победил само един тенисист от Топ 10 в турнир от Големия шлем. Това не е добре. Това са най-важните мачове, които изискват постоянство и добра игра във формат 3 от 5 сета”, коментира Виландер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини