Робин Сьодерлинг остана без треньор



02-12-2010 11:16 | Николай Драгиев

Световният номер 5 Робин Сьодерлинг се раздели със своя треньор Магнус Норман. Това бе най-успешното сътрудничество в кариерата на шведа, който започна работа с Норман, когато бе едва 35-и в света.

Оказва се, че самият Магнус Норман е поискал промяната, тъй като е желаел да се концентрира върху личния си живот и някои нови проекти.

"Имах двете най-добри години в кариерата ми, заедно с Магнус," обясни Сьодерлинг, който ще обяви новия си треньор в близките дни.

"Това бяха едни от най-забавните 26 месеца, които съм имал. Беше фантастично да сме заедно с Робин. Благодаря му за доверието, че ми даде отговорността да се грижа за неговата кариера," обясни Норман.

Звездният миг на това сътрудничество дойде през 2009 г., когато Сьодерлинг се превърна в единствения човек, побеждавал Рафаел Надал на "Ролан Гарос". След това той игра финал, но го загуби от Роджър Федерер. Година по-късно Сьодерлинг си "върна" на швейцареца и го изхвърли още на четвъртфинал.

"Щеше ми се да продължим работа с Норман, но аз съм в такъв етап от моята кариера, в който имам нужда от треньор, който да е на 100% концентриран в моята игра. Решението ни е правилно и за двама ни. Оставаме добри приятели," коментира Сьодерлинг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини