Иванович отпадна след драма с треньора й



23-01-2016 13:11 | Любомир Тодоров

Финалистката от Откритото първенство на Австралия по тенис през 2008 година Ана Иванович приключи участието си в турнира от Големия шлем.

В драматичмен двубой 20-ата поставена отстъпи на №15 в схемата и полуфиналистка от миналата година Мадисън Кийс от САЩ с 6:4, 4:6, 4:6 след повече от два часа игра на "Род Лейвър Арина".

В първата част Ана наложи своята воля в последния гейм. При сервис на американката 28-годишната белградчанка проби на нула и затвори частта.

Серията на Иванович продължи и тя взе без проблем подаването си за 1:0. След това тя видя, че треньорът й Найджъл Сиърс колабира в нейната ложа. Видимо разстроената Ана обясни на съдията на стол Феликс Торалба, че не може да продължи, преди да разбере как е британецът, който е и тъст на Анди Мъри.

Мачът беше спрян за повече от 40 минути. Накрая дойде добрата вест, че Сиърс е стабилизиран в болницата. Но емоционалната тенисистка не успя да възвърне концентрацията си. В мача й срещу Остапенко в Мелбърн отново имаше прекъсване след падане на зрителка по стълбите.

Двубоят продължи. Сръбската красавица проби за 2:0, а после стигна до аванс от 4:2, но от този момент Кийс не загуби повече гейм до края на частта. В заключителната игра Иванович имаше на два пъти шанс да стигне до 5:5, но накрая американката ликува след ретур в аут на съперничката.

Ана стартира с 3:0 в решителния сет, но позволи обрат до 3:5. При 5:4 Кийс сервираше за място на осминафиналите. След неочаквана грешка на Иванович американката стигна до мачбол, който обаче беше отразен. При втория Мадисън направи двойна грешка, но при третия мачбол успя с добро воле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини