Стилна премиера на „София – столица на световния тенис”



26-01-2016 10:24 | Tennis24.bg

Книгата „София – столица на световния тенис” беше представена в понеделник вечер на стилна церемония в книжарница „Хеликон” в центъра на София. Десетки журналисти и приятели, както и зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков уважиха автора Любомир Тодоров, за когото това е трета книга. В книгата феновете на тениса могат да научат любопитни подробности около трите издания на WTA Турнира на шампионките (2012-14), както и предстоящия АТР Sofia Open, който стартира в началото на февруари.

„България има своите традиции и място в тенис картата на света. Отразявал съм много чуждестранни турнири, но след трите издания на Турнира на шампионките в София смело мога да заявя, че ние сме отличен организатор на подобни събития. Даже бих казал, че се справяме по-добре в сравнение с 90% от другите държави. Убеден съм, че АТР турнира Sofia Open също ще мине перфектно като организация, въпреки че имахме само 117 дни да се подготвим за него”, каза авторът Любомир Тодоров, който е журналист в Tennis24.bg.

Уводни думи на презентация каза и тенис коментатора на „Евроспорт” Николай Драгиев.

„Поздравления за чудесната идея на Любомир Тодоров да сподели в книга опита и наблюденията си от Турнира на шампионките. Мисля, че след трите издания на WTA турнира в София съвсем логично и заслужено страната ни получи правото да организира и АТР надпревара. Това е огромно признание”, каза Драгиев.

Сред гостите имаше представители на Министерството на спорта, Българска федерация по тенис, както и десетки спортни журналисти и приятели на Любомир Тодоров.

„София - столица на световния тенис” съдържа и сериозна статистика и множество снимки.
Предговорът е Николай Драгиев, на Цветана Пиронкова пък принадлежи последната дума в изданието.

Книгата на издателство „Жануа′98” (с корична цена 8,90 лева) може да бъде открита и в мрежата на „Хеликон”, както и да бъде закупена от Националния тенис център. Освен това може да бъде поръчана на имейл office@tennis24.bg с наложен платеж.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КНИГАТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини