Борис Бекер: Джокович би могъл да победи Сампрас навсякъде, освен на трева



26-01-2016 22:29 | Tennis24.bg

Настоящият номер 1 в света Новак Джокович би победил бившия лидер в световната ранглиста Пийт Сампрас на всяка настилка, но не и на трева. Това мнение изрази друг екс-номер 1 – Борис Бекер.
„Трудно е да се прави сравнение. Зависи много от настилката. Очевидно Новак би победил на клей. Може би би го бил и на твърда настилка. Но се съмнявам, че ще може на трева. Пийт беше най-трудният играч за побеждаване на трева. Така, че мисля, че там ще има предимство. Той може да играе седмици наред без да загуби гейм, в който сервира“, коментира германецът за „Ролинг Стоун“.

Най-добрият резултат на Сампрас на „Ролан Гарос“ бе полуфинал. Джокович пък има три финала във Франция, но няма победа. Слабостта на Сампрас на този турнир бе неговият бекхенд. За разлика от американеца Джокович е доста по-завършен играч, но седем титли на „Уимбълдън“ са значимо постижение. Бекер признава, че Сампрас би победил Роджър Федерер. „Всеки коментира сервис-играта му по време на Откритото първенство на САЩ. Но ако си мислите за сервисите през 80-те и 90-те – това беше норма. Ако не можеш да сервираш фобре, ако не можеш да пробиеш сервиса на опонента си…как ще спечелиш мач? Накрая стигаш до тайбрек и това е руска рулетка. В крайна сметка по-добрият сервис има предимство. И това беше големият проблем, когато играеш срещу Пийт“, казва още Бекер.

Той е само на 17 години, когато за пръв път печели „Уимбълдън“. През 90-те той е на върха при конкуренцията на имена като Щтефан Едберг, Иван Лендъл, Андре Агаси и Пийт Сампрас. Оттегля се през 1999 г. с шест титли от Големия шлем и се отдава на покер-турнири и телевизионерство. От десет години помага на ВВС в отразяването на „Уимбълдън“. Последната му длъжност е да помага в екипа на Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини