Анди Мъри стигна полуфинал в Мелбърн



27-01-2016 09:41 | Любомир Тодоров

Световният номер две Анди Мъри се класира на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Британецът се наложи над №8 в схемата Давид Ферер от Испания с 6:3, 6:7(5), 6:2, 6:3.

В първата част имаше само един пробив, реализиран от шотландеца. В следващата след разменени брейкове Ферер имаше сетбол при 5:4, но Мъри се спаси с ас. В тайбрека обаче испанецът все пак взе своето. Той поведе с 4:2 точки, но се стгигна до 5:5, след което обаче Давид взе следващите две раизгравания, за да изравни сетовете.

В третия олимпийският шампион проби за 3:1 и след това заваля. Покривът на "Род Лейвър Арина" беше затворен. При подновяваването ибериецът имаше точка за рибрейк, но не успя. Мъри направи още един пробив и взе частта.

В решителната част Ферер допусна пробив за 0:2, но го върна тутакси. Анди обаче продължи да настоява и направи още един за 4:2. При резултат 5:3 четирикратният финалист в Мелбърн сервираше за спечелване на срещата. Той дръпна с 40:15 и стисна победоносно юмрук, след като при първия мачбол ретурът на Ферер излезе в аут.

"Чувствам се добре, постигнах най-доброто си ниво в началото на третия сет. Щастлив съм от успехите на британците тук. Конта се развива чудесно, радвам се и за брат ми Джейми", заяви Анди. Той и Джейми Мъри сътвориха история, като станаха първите братя, които стигат полуфиналите (на сингъл и на двойки) на турнир от Шлема.

В последния четвъртфинал играят Милош Раонич и Гаел Монфис. Победителят се изправя срещу Анди Мъри. В другия финал е колизията на титаните Новак Джокович и Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини