Шарапова и Касаткина в състава на Русия



27-01-2016 16:52 | Tennis24.bg

Бяха определени съставите на Русия и Холандия за четвъртфиналния двубой от Световната група на отборния турнир за жени "Фед къп". Двубоят е на 6 и 7 февруари в Москва.

Капитанкатат на финалистките от 2015 година от Русия Анастасия Мискина е повикала Мария Шарапова, Екатерина Макарова, Светлана Кузнецова и 18-годишната дебютантка Дария Касаткина. Шарапова реши в последния момент да участва. Точно бившата номер едно в света спечели двете победи за "сборная" на финала с Чехия при загубата с 2-3.

Холандките също ще бъдат с тенисистка, която няма мачове в турнира. Капитанът Паул Хаархуис взема в състава за първи път 23-годишната Синди Бургер, която е №182 в света на сингъл. Останалите в тима на "оранжевите" са Кики Бертенс, Ришел Хогенкамп и Аранча Рус.

До 2014 година Холандия играеше заедно с България в първа група на Евро-африканската зона на "Фед къп", но само за два сезона влезе в елита.

Останалите четвъртфинали са: Румъния - Чехия (в Клуж), Германия - Швейцария (в Лайпциг) и Франция - Италия (в Монпелие).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини