Господ помогнал на Иванишевич да спечели Уимбълдън



02-12-2010 16:49 | Николай Драгиев

Шампионът от Уимбълдън 2001 Горан Иванишевич направи любопитно разкритие за начина, по който е стигнал до титлата на свещената трева.

Хърватинът признава, че дъждът в Лондон е единствената причина той да победи Тим Хенман в полуфиналите. Според Горан Хенман напълно е заслужавал да стане шампион и да зарадва цяла Великобритания.

Малко след това Иванишевич надви Пат Рафтър във финала.

"Тим заслужаваше да спечели Уимбълдън. Той имаше нужната игра, за да го стори. Беше близо да ме елиминира," призна Иванишевич. "Той доминираше в нашия двубой и тогава дойде дъждът. Това ме спаси. Ако не се бе стигнало до валежа, то аз най-вероятно щях да загубя. След почивката, нещо се промени. Тим вече не беше същият играч. Господ ми прати дъжд и оттогава всеки един ден му благодаря. Така спечелих титлата си."

Вчера Иванишевич и Тим Хенман се срещнаха в турнир за ветерани в Лондон. Иванишевич спечели отново, този път с 6-4, 5-7, 11-9.

"Сервисът на Горан е най-добрият, който някога съм виждал," сподели Хенман.

"Не помня да съм получавал такова удоволствие от играта. Чувствам се прекрасно. Сега мисля, че сервирам по-добре и от преди," коментира пък Иванишевич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини