Дойде ли време за 22-а титла за Серина Уилямс



29-01-2016 12:52 | Станко Димов

Имайки предвид представянето на Серина Уилямс през 2015 и формата, която демонстрира на Australian Open тази година, един логичен въпрос излиза на преден план: Има ли значение срещу кого ще играе американката на финала в събота? Ангелик Кербер е единствената, която може да отговори на този въпрос.

Световната №7 се надява да черпи вдъхновение от нейната сънародничка Щефи Граф, чието постижение от 22 титли от Големия шлем Уилямс може да изравни в събота на „Род Лейвър Арина”. Граф пожела успех на Кербер с няколко текстови съобщения.

Серина Уилямс определено влиза в мача като фаворит. Тя никога не е губила финал в Мелбърн, където има 6 трофея. Освен това от началото на турнира американката не е загубила сет – нещо, което й се случва за първи път от 15 участия в Мелбърн. Общо Уилямс е загубила 26 гейма в шесте си двубоя до момента.

Кербер трябваше да спасява мачбол в двубоя си срещу японката Мисаки Дои още в първи кръг, но се справи и спечели двубоя в 3 сета. След това германката записа 5 чисти победи по пътя към финала.

ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА: Уилямс има положителен баланс срещу Кербер, като води с 5:1 победи в двубоите помежду им. Всъщност това не е новина, тъй като Уилямс има положителен баланс срещу всички от Топ 25 в WTA (изключение прави само Белинда Бенчич, където серията е 1:1 победи).

Кербер и Уилямс не са играли близо 18 месеца една срещу друга. За последно те се срещнаха на финала на турнира в Станфорд, Калифорния (САЩ) в началото на август 2014. Уилямс спечели двубоя със 7:6 (1), 6:3, а Кербер записа серия от 5 последователни гейма на сметката си, повеждайки в резултата с 5:1, след което при 5:2 сервираше за сета. „Отворих си очите и изоставах в резултата с 1:5”, коментира Уилямс за този двубой. Но американката спаси два сетбола, след което на свой ред записа серия от 5 последователни гейма на сметката си.

УИЛЯМС ЗА КЕРБЕР: „Тя се справи с един наистина много труден съперник, какъвто е Виктория (Азаренка, четвъртфинал). От началото на годината тя демонстрира изключително постоянство в играта си. Доказа, че иска да пренесе играта си на по-горно ниво. Знам, че една от целите й е да се представя по-силно в турнирите от Шлема през тази година. И да започнеш сезона с финал показва, че когато тя си науми нещо го постига”.

КЕРБЕР ЗА УИЛЯМС: „Нямам какво да губя във финала. Със сигурност ще изляза на корта с мисълта да се конкурирам с нея, да играя добър тенис. Побеждавала съм я веднъж, така че защо да не го направя отново? За тази цел щя трябва да играя на върха на способностите си. Ударите ми трябва да имат необходимата дълбочина, трябва да съм агресивна от първата точка”.

ДОСТИГАНЕ НА 22: Уилямс призна в петък, че напрежението от достигането на рекорда на Граф от 22 трофея в Шлема я е застигнало в Ню Йорк, когато тя загуби от Роберта Винчи на полуфиналите на US Open миналия сезон. „Бях фаворит в двубоя. Чувствах, че мога да се представя по-добре, това беше урок за мен. Надявам се, че ще се справя с напрежението не само на този турнир, но в останалите шлемове до края на сезона”.

Финалът в събота започва в 10:30 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини