Мъри с пети финал в Австралия



29-01-2016 14:49 | Станко Димов

За втора поредна година Новак Джокович и Анди Мъри ще играят на финала на Откритото първенство на Австралия. Дуелът между първите двама в ранглистата стана факт, след като шотландецът спечели втория полуфинален двубой срещу Милош Раонич с 3:2 сета, в отделните части 4:6, 7:5, 6:7 (4), 6:4, 6:2 след 4 часа игра.

Още от първата точка в срещата Раонич ясно показа, че не се притеснява от класата и опита на опонента си и ще направи всичко възможно, за да го победи. 25-годишният състезател проби подаването на Мъри на 0, след което затвърди за 2:0. Ранният пробив се оказа достатъчен за звездата на канадския тенис да вземе сета с 6:4.

През втората част играта продължи да бъде изключително равностойна и по всичко личеше, че ще има тайбрек. В последния възможен момент обаче Мъри проби за първи път началния удар на съперника и измъкна сета със 7:5.

Тайбрекът стана факт в третия сет, където двамата взимаха безпроблемно подаванията си. В допълнителния гейм Раонич направи мини-пробив повече и след поредния си ас затвори сета със 7:4 точки.

В началото на четвъртия сет обаче Раонич получи физически проблеми, които се отразиха на представянето му. Мъри успя да нанесе ключов пробив в седмия гейм, след което с кански мъки удържа подаването си, за да измъкне сета.

В заключителната пета част за жалост интрига нямаше. Раонич беше видимо отпаднал и позволи на Мъри с лекота да поведе с 4:0, след което за опитен състезател като шотландеца бе детска игра да приключи двубоя.

В неделя Мъри ще играе своя пети финал в Мелбърн. До момента шотландецът е загубил всичките двубои за трофея в Австралия (един път от Федерер и три пъти от Джокович). В неделя Мъри и Джокович ще се изправят един срещу друг за 31-и път, като сърбинът води с 21:9 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини