Ноле: Сега или никога!



03-12-2010 10:48 | Станко Димов

Днес ще се изиграят първите два хода от финалния пасианс между Сърбия и Франция. Двата отбпра ще определят новият носител на купа "Дейвис", а с предимство заради домакинския фактор е определян балнанският тим.

 

Очаквано голямата звезда на домакините е световният номер 3 Новак Джокович, който днес ще се изправи срещу Жил Симон в мач на сингъл. Първи на корта в "Белградска арена" обаче ще излезнат Янко Типсаревич и Гаел Монфис.

 

"Това е шансът на живота ни. Никой не знае дали някога пак ще имаме възможност да играем финал пред нашата публика", сподели най-голямата надежда на домакините Новак Джокович.

 

Ноле няма загуба за родината си в последните 5 мача на сингъл, които включват двубоите със САЩ, Хърватия и Чехия. "За мен няма значение срещу кого се изправям, когато играя за Сърбия трябва да покажа най-доброто от себе си. Особено сега - та ние сме на финал за Купа "Дейвис"! Едно е ясно - всеки един състезател ще бъде безкрайно мотивиран да даде всичко от себе си, за да спечели неговата родина трофея", коментира Ноле.

 

Днешният съперник на сърбина е Жил Симон, който е в серия от 5 поредни загуби от Ноле.
"Знам, че няма да ми е лесно, но съм го побеждавал веднъж и съм спокоен. Наясно съм, че ако искам да го победя ще трябва да играя на ръба на възможностите си. Точно това е моята цел", сподели Симон.

 

"Жил е много търпелив съперник. Той може да разиграва с часове от основната линия и да изчака съперникът първи да сгреши. Тактически може би ще играе така. Аз също ще се опитам да бъда търпелив, да не избързвам, но в същото време трябва да бъда максимално агресивен, когато ми се отдаде възможност за атака", каза Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини