Мико за двубоя с Беранкис: Излизам срещу себе си



02-02-2016 22:14 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов и Александър Лазов приключиха участието си на двойки на турнира Garanti Koza Sofia Open. След загубата от третите в схемата холандци Уесли Коолхоф / Матве Миделкооп, българите бяха така любезни да отговорят на въпроси на репортери на Tennis24.bg.

„Опитахме се да бъдем позитивни през целия мач. Това, че върнахме от 2:8 въобще не ме изненада. При всяка една точка му казвах, че имаме шанс до края и трябва да останем позитивни. Затова и стигнахме до мачбол при 9:8“, коментира Димитър Кузманов.

„Мисля, че и публиката оказа голямо влияние. Дори при 2:8 те продължиха да ни подкрепят, за което им благодаря. При такъв мач мисля, че просто не ни стигна късмет. Става въпрос за една точка“, отбеляза Лазов. „Мисля, че двойката ни има бъдеще. И преди казах, че ще излезем за победа. Всичко зависи от нас. Стига да се засичаме да играем на големи турнири“, каза Кузманов.

287-ият в света Кузманов обяви, че не е притеснен за мача си на сингъл Рикардас Беранкинс от Литва. „Ще бъда спокоен. Аз си излизам срещу самия себе си, а не срещу него. Така, че моята битка е с мене си. Надявам се утре да играя по същия начин като днес. Гледах много мачове на съперника си, така, че знам неговата концепция на игра. Но в тениса нещата се променят много бързо. Планът за игра е един, но когато започне мача нещата се променя за секунди. Ще видим утре“, каза Мико.

След Garanti Koza Sofia Open и Кузманов, и Лазов ще заминат за Анталия за няколко турнира там, преди да се присъединят към националния отбор за срещите от Купа „Дейвис“. „От март месец започвам участие само на големи турнири – Челънджъри и по-големи“, завърши Кузманов.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини