Джокович: Надал е кралят на клея



03-02-2016 11:51 | Tennis24.bg

Новак Джокович се завърна в дома си в Монте Карло, след като в неделя спечели за рекорден шести път Откритото първенство на Австралия. Сърбинът демонстрира убийствена форма от началото на годината, което накара мнозина специалисти да прогнозират, че този сезон Джокович ще направи календарен Голям шлем. За тази цел първо сърбинът ще трябва да вдигне трофея от „Ролан Гарос”, който все му се изплъзва до момента.

Запитан дали Рафаел Надал, който има 9 титли на червените кортове в Париж все още е кралят на клея, сърбинът отговори следното: „Разбира се! Ще бъде изключителна липса на уважение към него и всичко, което е постигнал на клей в кариерата си, ако не го считаме за най-големия фактор на червени кортове и през този сезон”, коментира Джокович.

„Всички знаят, че той е кралят на клея. Той е постигнал толкова много на тази настилка. Той написа история. Надал спечели „Ролан Гарос” 9 пъти, така че той е големият фактор на червено”.

Водачът в световната ранглиста бе големият фаворит да спечели „Ролан Гарос” през миналия сезон, след като победи Рафаел Надал с 3:0 сета на четвъртфиналите. В последствие сърбинът стигна до финал, но там бе спрян от Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини