Троицки: Беше ужасен мач, дано феновете ме подкрепят и на финала



06-02-2016 21:43 | Tennis24.bg

Виктор Троицки е вторият финалист на Garanti Koza Sofia Open. Сърбинът, който е поставен под №2 в схемата, осъществи пълен обрат в двубоя си срещу Мартин Клижан – 4:6, 6:3, 7:5 след близо два часа и половина игра в „Арена Армеец”. Ето какво каза сърбинът пред Tennis24.bg след двубоя:

- Викторе, кой беше ключовият момент за победата?
- Мисля, че последните две точки. Беше ужасен мач. Може би беше вълнуващ, но като качество беше много слаб. Особено в първия сет. Не знам какво ни стана и на двамата. Беше странно. През втория сет успях да се фокусирам малко, но като цяло не успях да си намеря ритъма на игра. Не успях да се нагодя на лявата му ръка. Той има много странни удари, с много спин. Опитвах се да оцелея. Така че не играх добре, колкото предните два дни. Но се надявам да не мога да правя два поредни слаби мача.

- Доста се оплакваше от съдиите…
- А, много. Не знаете какво е много. Днес бях добричък.

- Това ще е твоят втори финал за сезона. Какво очакваш?
- Да, но и за него ще е втори. Няма да е лесно. Той натрупа самочувствие и играе много добър тенис. Ще е хубав финал – между първия и втория поставен. Турнирът е хубав. Ще се опитам да се забавлявам утре. Сега трябва да се възстановя. Това е най-важното в момента. Все пак беше дълъг трисетов мач, изхабих много енергия. Но съм свикнал, все пак ми се е налагало да го правя и след пет сета. Мисля, че съм готов.

- Това ще е първият ти мач срещу Баутиста Агут...
- Да. Но го познавам много добре. Той удря много чисто, не прави много грешки и е много агресивен. Ще трябва да използвам моите оръжия и ще видим какво ще стане. Ще видим.

- Нещо специално за възстановяване ще направиш ли – ледена баня, масаж, сливовица?
- Първите две – да, третото – не.

- Получи много подкрепа тази вечер от публиката…
- Да, беше страхотно. Благодаря на публиката, мисля, че подкрепяха мен повече. Надявам се да дойдат и утре, за финала, и да са на моя страна.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ТРОИЦКИ - КЛИЖАН

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини