Мидълкооп и Коолхоф: Целта ни за сезона е топ 50



07-02-2016 18:22 | Tennis24.bg

Поставените под номер 3 в схемата на двойки Уесли Коолхоф и Матве Мидълкооп от Холандия са първите шампиони от Garanti Koza Sofia Open. Те победиха в три сета Филип Освалд от Австриа и Адил Шамасдин от Канада с 5:7, 7:6 (9), 10:6. Ето какво казаха двамата на пресконференцията след финала:

- Изоставахте със сет и пробив, как успяхте на направите обрат?
- Коолхоф: Те играха много добре. Аз имах проблеми на сервис. След това успяхме да направим пробив, макар че ретурът им беше добър. Мисля, че именно добрият ретур беше от решаващо значение и за нашия успех.

- Спечелихте четири мача с дълъг тайбрек по време на турнира. Това ли е вашата тайна за титла?
- Мидълкооп: Не бих казал, че това е най-добрата тактика, но някак проработи тук. Но във всички мачбол точки срещу нас бяхме стабилни и всъщност не бяхме много притеснени. Така че предполагам – да, това е начинът да се печелят титли в АТР.

- Винаги ли сте толкова устойчиви психологически?
- Коолхоф: Започнахме като двойка миналата година, през януари в Мароко. Имахме проблеми още в първия кръг. Миналата година всъщност загубихме много такива тайбреци. Може би 14 от 20. Така че да започнем годината с успех в 4 поредни дълги тайбрека е доста добре.

- Какви са впечатленията ви от Garanti Koza Sofia Open?
- Мидълкооп: трябва да призная, че за първа година на турнира сме доста изненадани. Всичко е добре организирано. Фокусът е върху играчите. На повечето турнири се мисли повече за маркетинга и такива неща, но тук тенисистите са номер едно. Това е много важно. Продължавайте по този начин и през 2017 г. и ще направите впечатление в АТР. Дано догодина дойдат още по-силни тенисисти.

- Гледате ли вече към титли от Големия шлем?
- Мидълкооп: Разбира се, надяваме се на това. Но трябва да сме реалисти. Все пак идваме от Challenger. Така че за нас титла от турнир на АТР е добра първа стъпка. По-високото ниво обаче означава по-силни съперници, такива от Топ 30. Имаме нужда от много повече, за да спечелим титла от Шлема.
- Коолхоф: Целта ни в началото на сезона беше да влезем в Топ 50 на двойки. Направихме голяма крачка напред. Разбира се, имаме да защитаваме точки от няколко Challenger турнира, но предполагам, че след представянето си в София следващата седмица ще сме около 50 и 55-то място в световната ранглиста. Така че сме близо до целта си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини