Сесил отпадна на финала на квалификациите в Русия



08-02-2016 11:48 | Любомир Тодоров

Четвъртата поставена Сесил Каратанчева отпадна в третия, финален кръг, на квалификациите на тенис турнира на WTA в Санкт Петербург.

В равностоен двубой втората ни ракета отстъпи на №6 в пресявките Тамира Пашек от Австрия с 6:7(3) 4:6 в "Сибур Арена" след час и половина игра.

Първата част беше напълно равностойна и се стигна до тайбрек. В него Сесил започна отлично и поведе с 2:0 точки, но след това загуби следващите 5 разигравания, а после и частта.

Във втората Пашек дръпна с 3:0 гейма. Софиянката върна пробива за 2:3, но тутакси позволи на екзотичната австрийка да постигне нов брейк. Сесил не се предаде и на свой ред взе подаването на съперничката, а след това изравни при 4:4. За съжаление в десетия гейм Пашек поведе с 40:0 при сервис на българката и успя да реализира третия си мачбол.

За участието си Каратанчева заслужи 18 точки за световната ранглиста, където е №115, както и 3010 долара от наградния фонд. В Санкт Петербург 26-годишната Сесил записа победи над младите руски тенисистки Валерия Погребняк (6:0, 6:0) и Полина Лейкина (7:6, 6:4).

Шансовете й за влизане в основната схема като "щастлива губеща" са минимални, защото загуба допусна и водачката в квалификациите Лаура Зигмунд, която ще има предимство пред Каратанчева при вакантно място в схемата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини