Вавринка: Джокович няма да направи Голям шлем



Вавринка: Джокович няма да направи Голям шлем
Свързани играчи
Тагове
08-02-2016 12:04 | Станко Димов

Шампионът от „Ролан Гарос” Стан Вавринка даде интервю за RMC Sport, в което говори за отношенията си с Роджър Федерер и възможността Новак Джокович да направи календарен шлем. Както е известно, сърбинът спечели Откритото първенство на Австралия, а следващата голяма цел пред него ще бъде „Ролан Гарос”, където именно Вавринка го победи на финала миналата година. Швейцарецът е категоричен, че въпреки невероятната форма на Джокович, №1 в историята на тениса е Роджър Федерер.

„Маестрото винаги ще си остане Маестро, заради кариерата си като цяло. За мен той е най-великият тенисист за всички времена. Ясно е, че през последните две години развитието в моята игра бе неочаквано, но и невероятно. Спечелих 2 титли от Големия шлем, достигнах до №4 в света, това е невероятно”, коментира Вавринка.

Стан сподели мнение, че бъдейки в сянката на Федерер през цялата му кариера е било нещо позитивно. „Винаги съм тренирал здраво, но фактът, че той (Федерер) беше пред мен през цялата ми кариера ми помогна много. Хората не говореха много за моята кариера, защото той беше пред мен. А да си зад гърба на най-великия играч, който освен всичко ти е и добър приятел, те кара да се учиш”.

Вавринка сподели и мнението си за възможността Новак Джокович да направи календарен Голям шлем този сезон. „Това, което той постига, е впечатляващо. Той играе много добре, доминацията му е видна. Голям шлем? Може би, но ако аз трябва да дам прогноза, ще кажа не.мисля, че някой друг тенисист ще спечели някой от турнирите от Шлема”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини