Четвърта китара за Нишикори в Мемфис



15-02-2016 08:14 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на тенис турнира в зала в Мемфис, щата Тенеси, Кей Нишикори го спечели за четвърти пореден път.

На финала седмият в света японец се наложи над 18-годишната сензация Тейлър Фриц от Съединените щати с 6:4, 6:4 и получи като награда традиционната китара.

Успехът позволи на Нишикори да влезе в клуб, в който единствените членове са Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Той е на действащите тенисисти, печелили 4 пъти последователно един турнир. Федерер го е правил в Хале, на Уимбълдън и US Open; Надал - в Монте Карло, Барселона и Ролан Гарос; Джокович го е постигал на финалите на АТР и в Пекин.

"Забележително е да спечеля тук за четвърти път. Опитвах се да не мисля за това през седмицата и не усещах голямо напрежение. Беше трудно начало за мен днес, но успях да оправя нещата. Заиграх по-добре в течение на двубоя и съм щастлив с представянето си във втория сет. Дадох му само няколко точки на мой сервис в последните геймове. Благодаря за подкрепата на публиката. Въпреки, че играех срещу американец получих поддръжка. На трибуните имаше и доста японци", заяви след награждаването Кей, за когото това беше 11-а титла в карерата.

Тейлър Фриц стигна до финал в едва третия си турнир от ATP World Tour. Така той стана едва петият 18-годишен от Съединените щати в последните 30 лета с подобен резултат след Андре Агаси, Майкъл Чанг, Анди Родик и Пийт Сампрас. Фриц не успя да стане първият тийнейджър с титла след Марин Чилич, който постигна това в Ню Хейвън през 2008 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини