Сам Стосър с престижен приз, закани се да оглави ранглистата



04-12-2010 18:42 | Николай Драгиев

Световната номер 6 Саманта Стосър получи престижна награда на името на легендата в австралийския тенис Джон Нюкъмб. Тя се пребори за отличието, което се връчва за постижения през 2010 г., с бившия номер Лейтън Хюит.

Финалистката от "Ролан Гарос" призна, че е поласкана от тази чест и се закани, че има сили да стъпи на върха в световната ранглиста. Сам доскоро бе известна като една от най-добрите състезателки на двойки в света, но успя да трансфирмира играта си и на сингъл. Нейният сервис и форхенд са считани за най-мощните и ефективни в женския тенис.

"Винаги целта ми е да бъда на върха. Номер 6 може да изглежда близо до първата позиция, но всъщност ми предстои дълъг път. Имам нужда да направя няколко малки крачки, които са особено важни и могат да ми осигурят тази цел," сподели Стосър.

Според Сам това, че е в топ 10 от цяла една година е добра първа стъпка към голямата цел. През този сезон Стосър надигра световната номер 1 тогава Серина Уилямс на "Ролан Гарос", а след това стори същото и с новата лидерка Каролина Вожняцки на заключителния турнир в Доха.

"Имам нужда от повече последователност и постоянство. Седмица след седмица. Разликата между първите три в ранглистата и останалите, е че те са стабилни в изявите си през 90% от сезона. Също така трябва да играя по-често най-добрите, за да мога да трупам самочувствие срещу тях," допълва Стосър.

За Стосър стартиращия след малко повече от месец Australian Open е един от любимите турнири, но тя не чувства допълнително напрежение да се представи пред родна публика.

Тя признава още, че е натрупала допълнително самочувствие от финала на "Ролан Гарос", където загуби от Франческа Скиавоне. Според Стосър италианката е изиграла "мача на своя живот" и затова се е стигнало до поражението от нейна страна.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини