Националите до 16 години заминават за финалите



17-02-2016 20:10 | Tennis24.bg

Българският национален отбор юноши до 16 години с капитан Тодор Енев лети на 18 февруари (четвъртък) за Франция, където ще се изиграят финалите на Зимни купи от календара на Тенис Европа.

Съставът е от трима тенисисти и в него влизат Леонид Шейнгезихт, Адриан Андреев и Мартин Станчев. През последната седмица момчетата проведоха своята подготовка в столичната зала „София“.

Освен България за финалите се класираха отборите на Белгия, Чехия, Англия, Италия, Холандия, Русия и Швейцария като несъмнено конкуренцията за челните места ще е много голяма. Жребият за четвъртфиналите се тегли в четвъртък на капитанската среща. Двубоите в град Роншен са от петък до неделя.

„Разполагаме с много добър отбор. Отиваме за първото място, но тенисът е спорт, в който може да се случи всичко“, коментира капитанът на отбора Тодор Енев. Като юноша Енев се е класирал на два пъти за финалите на Зимните купи със състава на България – веднъж до 14 години и веднъж до 18 години. До 18 години националният отбор печели и медали, успявайки да влезе в челната тройка, пише сайтът на БФТ.

„Ранкингът на Леонид и Адриан е много добър, но тенисистите от другите държави не трябва да бъдат подценявани, тъй като те играят предимно на турнири до 18 и на това се дължи по-задното им класиране в ранглистата“, добави още Енев, който води и състава за Купа "Дейвис".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини