Без Федерер и Вавринка за Швейцария



18-02-2016 09:19 | Tennis24.bg

Шансовете Швейцария да повтори триумфа си от 2014 г. в световното отборно първенство за Купа “Дейвис“ стават почти минимални. Първият голям проблем за тима на капитана Северин Лути ще е от 3 до 6 март. Той назова състава за сблъсъка с Италия в Песаро на твърда настилка в зала, като в него липсват двамата големи. Както е известно Роджър Федерер се възстановява от операция на менискус. В списъка го няма и Стан Вавринка.


Така първа ракета ще е 176-ият в света Хенри Лааксонен, заедно с ветерана Марко Кудинели (186 в ранглистата), Адриен Босел (343) и 19-годишният Антоан Белие (566).


Федерер очаква да бъде готов за турнира в Индиан Уелс, който започва само 4 дни след първия кръг на Купа „Дейвис“ – на 10 март.


Отпадането на много звезди от тимовете за Купа „Дейвис“ не е изненада. Повечето от топ-тенисистите са фокусирани повече върху Олимпийските игри и вече са разписали графика си. Така например, първата ракета на Великобритания има покана за първия кръг срещу Япония, но се предполага, че ще играе чак на евентуален четвъртфинал през юли. Дори и тази опция не е напълно сигурна, тъй като националните отбори се събират само дни след „Уимбълдън“ и няколко седмици преди Олимпийските игри и US Open. Полуфиналите на световното отборно първенство също са в неудобни дати – само пет дни след края на Откритото първенство на САЩ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини