Ник Болетиери: Джокович е най-завършеният тенисист



18-02-2016 09:38 | Tennis24.bg

Ник Болетиери е легендарно име в тениса. Треньорът бе намерен в Рио Де Жанейро, където бе, за да гледа турнирите за жени и мъже в олимпийската столица.

„Новак Джокович иска повече от всичко календарен Голям шлем. Сигурен съм, че се готви сериозно за „Ролан Гарос“. Треньор съм от 60 години и той най-перфектният тенисист, който съм виждал. Много е трудно да се намери слабо място в играта му. Бих казал, че е най-добрият в историята. По-добър от Федерер и Сампрас. Огромно значение има и работата му с Борис Бекер. Германецът правеше така – излизаше на корта и не даваше шанс на съперника си дори да помисли как може да го победи. За да си най-добър в света трябва да си най-добър във всеки мач, всеки ден. Треньорите са важни, но трябва да са сходни на вас, да са ви близки със спортиста, с майка му, с жена му. Треньорът винаги е повече от треньор“, коментира американецът. Специалистът обаче посъветва Ноле да „даде“ поне една титла от Шлема на Федерер. „Ако аз бях на Джокович, щях да позволя на Федерер да спечели поне веднъж. Роджър е много важен за тениса. Той уважава противника, семейството. Федерер си е Федерер, нещо, което не може да се научи да бъдеш“, каза още Болетиери.

Болетиери даде насоки и как Рафаел Надал да се върне на върха: „Големият въпрос е дали Надал може да се върне. Не мисля, че трябва да смени треньора. По-скоро – да добави някой към Тони. Едберг постигна много с Федерер. Агаси може да помогне на Надал. Той е много уважаван, но Тони може би ще е на друго мнение. Но да спре да работи с Тони ще е грешка. Днес всички искат да играят срещу Рафа, защото е в криза. Преди не беше така. Но никой не знае какво се случва в главата му. Мисля, че вече напредва, но само на клей няма да стане. Трябват му успехи на трева и на твърда настилка“, съветва Болетиери.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини