Вожняцки започна с труден успех в Доха



23-02-2016 09:20 | Любомир Тодоров

Бившата номер едно в световната ранглиста на тенисистките Каролине Вожняцки се класира за втория кръг на турнира в катарската столица Доха на хард, който е от категория "Премиер 5".

Датчанката победи Ана Конюх от Хърватия след обрат с 4:6, 6:3, 7:5. Тийнейджърката от Дубровник спаси 8 мачпойнта, преди съперничката й да успее да спечели срещата.


След разменени сетове в третия Вожняцки започна силно, поведе с 5:2 и сервираше за мача. От този момент 81-ата в ранглистата Конюх заигра на границата риска и успя да изравни резултата. След това обаче опитната скандинавка от полски произход успя да пробие отново за 6:5 и впоследствие да затвори двубоя.

"Това е първи мач и просто искаш да го спечелиш и да продължиш. Не удрях добре, а тя го правеше, когато водех с 5:2 в третия сет. Мисля, че дадохме на публиката допълнителни емоции", заяви Каро в интервюто си на корта.

Следващата й съперничка е представящата Австралия Дария Гаврилова, която беше категорична срещу японката Мисаки Дои и я победи с 6:1, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини