Сърбия строи тенис център за чудо и приказ



05-12-2010 18:11 | Николай Драгиев

Сръбският тенис не спира да се развива. Президентът на местната федерация Слободан Живойнович призна, че се подготвя проект за Национален тенис център в Белград за близо седем милиона евро. Чрез него западните ни съседи се надяват да "произведат" новите Ана Иванович, Йелена Янкович и Новак Джокович.

Плановете са приказни: 10 открити корта, зала с пет игрища, медицински и учебен център ще обединяват новия комплекс в сръбската столица.

"Ние сме отговорни за развитието на сръбския тенис. Желанието ни е да се развиваме. Не трябва да оставяме нашите талантливи деца да пътуват по чужди колежи, вместо да имат най-добрите условия в Сърбия. Ще създадем и кампус, където да живеят децата, родени извън Белград," увери Живойнович, който е женен за фолкпевицата Лепа Брена.

Очаква се стойността на новия център да струва между пет и седем милиона евро.

"Времената са трудни и ще трябва да се вместим в този договорен бюджет. Той ще бъде дом за всички нас, за феновете на играта. Обещавам още големи шампиони, нацията ни е талантлива. Нашата ера в тениса започна и ще продължи много години," допълва Живойнович.

Идейният проект е представен пред кмета на Белград Драган Джилас, който да помогне и процесите на строителство да се ускори.

"Единственото условие, което постави министерството на финансите е отново да дадем шанс на таланти, които да наследят Джокович, Типсаревич, Иванович и Янкович," сподели Джилас.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини